Prøvelederen til sporprøven i fuld sving

Information om de nye sporprøveregler. 

 

Fra 1 januar 2017 har vi fået nye regler for brugsprøver i DGK.  

  

Indtil videre vil vi  i Københavnsudvalget tilbyde blodspor på 3, 20 og 40 timer. Vi tilbyder endnu ikke spor lagt med klovsko.

Der er nogle mindre ændringer for alle 3 sportyper. Bl.a. er blodmængden nu ens for alle 3 sportyper, 2,5 dl. 

Den største ændring for 20 og 40 timers spor er, at hundefører ikke længere får anvist sporstart, men i stedet får en "startkasse" anvist.  Et areal på 20x20 meter, hvor det er hundens opgave at finde sporstart og følge sporet videre. 

 

Om vildtspor

 

Vildtspor er en meget stimulerende træningsform for gravhunde. Ved sportræning- og prøve trænes hunden i at følge et anlagt blodspor. Det simulerer at hunden eftersøger et anskudt eller skadet vildt idet gravhunden til den type efterfølgning er særdeles velegnet. Gravhunden søger roligt og grundigt, og dens medfødte evner og vilje til at følge fod kommer den her til gode.

Ved sportræning oplæres føreren i at lægge vildtsporet efter de regler, der gælder for brugsprøven i vildtspor. Ved nye hunde og førerer startes stille og roligt op med ganske korte distancer. Når sporet har ligget lidt i skovbunden går man ud med en instruktør i skoven og går sporet med sin hund. 

Sportræning er for alle, der nyder at komme i skoven med sin hund. Både nybegyndere og mere øvede. Det er oftest nogle meget hyggelige timer, vi tilbringer i skoven med vores hunde. Selve sporprøven er oftest en festlig begivenhed med deltagere fra hele Danmark og ofte også fra Sverige. 

 

 

I

 

Tilfreds hund med sit løb

Sporprøve er altid en festlig begivenhed

Det kræver fuld koncentration at gå spor

Erfaringsudveksling

Sportræning

At gå spor med sin hund er en super måde at aktivere sin hund