Sporprøve forår 2019

Vejrguderne var ikke med os da vi i Københavnsudvalget afholdt forårets sporprøve lørdag d. 27. april i St. Dyrehaven ved Hillerød.

Fra de første udvalgsmedlemmer mødte ind til teltrejsning i de tidlige morgentimer, stod regnen ned og blev desværre kun værre da 3 timers sporene blev udlagt. Vi priste os lykkelige for teltet, der virkelig bevidste sit værd den dag.

Oddsene for et godt prøveresultatet var med andre ord ikke særlige gode forud for prøverne, men som altid er det ikke alene vejret, der bestemmer resultatet. Dagen endte således med 1.præmier i både 20 timers klassen samt 3 timers klassen.

Der stillede 14 hunde til prøven inkl. reservehunden, der også blev prøvet, da en enkelt hund blev syg kort forinden og måtte melde fra. Dommerne var Kim Rydahl og Bent Jensen. Der var 2 tilmeldte hunde til 40 timer/1000 m på dråbe, 4 tilmeldte på 20t/600m og 8 tilmeldte på 3t/600m. Udlæggelsen af de mange spor blev varetaget af i alt 7 sporlæggere, som udvalget er meget taknemlige over, ville hjælpe med at gøre dagen muligt. Carsten Nygaard fik sin debut som sporlægger og klarede det superflot. Samme kan siges om Lene Jørgensen, der lagde spor for 2. gang til en sporprøve. Ingen kunne på noget tidspunkt se blod på sporene, hvilket hverken gjorde det nemt for fører eller sporlægger. Marie-Louise Slettegaard stod som vanligt som prøveleder i centrum af det hele flankeret af lille Caroline på 8 måneder, der holdt ud hele dagen i godt humør. Prøvelederen var udfordret af flere dobbeltføringer samt at to sporlæggere selv havde hunde med til afprøvning. Puslespillet gik dog fint op ved lodtrækningen.

Det blev en lang og våd dag i skoven for alle inklusiv hundene, men stemningen var høj takket være deltagernes engagement og robusthed.  Præmieringen og dermed dagen sluttede til al held i tørvejr.  Prøvens bedst på 20t/600m blev Peter Nielsen med Ompapa av Larhjelm og prøvens bedste på 3t/600m blev Vibeke Othmar Poulsen med Ulvsets Mr. Monty. Udvalget ønsker tillykke til alle, der opnåede præmiering på dagen og takker alle deltagere inkl. dommerne for deltagelsen i prøven.

Sportræning efterår 2019

Sporprøven er altid en festlig dag!

Intro til spor og Sporinstruktion

Vi afholder sporintroduktion for begyndere og for nye hunde lørdag den 17.08. Vi mødes kl 10.00 på adressen Park Alle 292, 2605 Brøndby 

Vi starter med en kort teorilektion og efterfølgende laver vi lidt indledende træning 
Instruktørerne har alt det udstyr i får brug for 
så i skal blot medbringe hund, varmt tøj og godt humør.
Til de efterfølgende træningsdage i skoven kan det oplyses at vi mødes kl. 9.00
i Store Dyrehave på parkeringspladsen ved overdrevsvejen.

 Efterfølgende sporinstruktion og fællestræning i skoven er lørdage d. 24/8, 31/8, 7/9 og den 14/9.

 Vi træner i skoven fra kl 09.00 til ca. 14.00..

Tilmelding til sporintro og -instruktion samt sportræning sker på mail til Bo Tonnesen kbhudv@dgk.dk,

Mangler du blod, løb eller flasker til selvtræning af spor, kan du kontakte udvalget.

Deltagerhygge i nyindkøbt telt i ventetiden ved efterårets sporprøve 2017